Een sfeervolle zithoek, zó doe je dat!

Een gezellige en sfeervolle zithoek in huis is erg belangrijk. Het geeft een thuisgevoel en maakt het een fijne plek om je terug te trekken. Daarnaast maakt een sfeervolle plek het altijd extra gezellig om met vrienden en familie bij te kletsen en te borrelen. Maar hoe creëer je die sfeervolle zithoek? Wij geven je 5 tips om jouw zithoek gezellig en knus te maken.

1. Fijne zitmeubels

Een goede stoel of bank maakt het altijd uitnodigend om gezellig te zitten. Je neemt natuurlijk liever plaats op een heerlijke relaxfauteuil dan op een simpel klapstoeltje. Comfort en een mooie uitstraling is dan ook erg belangrijk. Heb je al goede zitelementen in je woonkamer en ben je hier ook tevreden mee? Dan ben je al op de goede weg! Zo niet, dan helpen wij je uiteraard graag in de winkel om jouw zithoek comfortabel en stijlvol te maken. Wij hebben verschillende zitmeubels in onze showroom én online, je bekijkt ze hier.

tx4531Draaifauteuil Jordy, €299,-

Met zijn zachte velvet stofje en okergele kleur is fauteuil Jordy niet alleen een heerlijke stoel om op te zitten, hij staat ook nog eens super leuk! Liever een ander kleurtje? Hij is ook te verkrijgen in de kleuren antraciet, groen en roest.

8013-interieur_lr2. Een kleur of print

Toe aan een uitdaging? Ga dan voor een kleur of print op de muur! Er zijn twee manieren om dit te laten slagen: een rustige basis met statement accessoires en meubels, of juist het tegengestelde: een opvallende muur met rustige meubels en accessoires.

Een behang met print of een gekleurde muur brengt direct sfeer in huis. Zolang je met een drukke print rustige meubels en accessoires kiest, zit je helemaal goed. Laat bijvoorbeeld een kleur uit je behang terugkomen in je accessoires of meubelstukken, je zal zien dat het gelijk een geheel wordt! Je hoeft dus niet bang te zijn voor een drukke uitstraling, alles met een goede dosis! En een goede dosis kleur hoeft dus ook echt niet verkeerd te zijn.

3. Goed licht

De juiste verlichting draagt bij aan een sfeervol huis. Je wilt natuurlijk op een donkere avond een knusse ruimte hebben, zonder ongezellige felle lampen. Zonder licht is er geen kleur, en laat je nou nét een mooie kleur op de muur hebben geverfd. Je wilt natuurlijk dat deze ook ’s avonds mooi uitkomt! Wij hebben verschillende lampen om jouw ruimte mooi te verlichten. Voor elke sfeer en kamer is er vast iets dat in jouw ruimte past! Zo zijn onze batterijlampen ideaal voor sfeer: naast dat ze een kleine lichtbron zijn, hebben ze ook een leuke uitstraling. Maar ook voor het echte lichtwerk kan je bij ons terecht: van hanglampen, tot tafellampen, wandlampen én plafonnières. Wij hebben het allemaal!

mf1825

Metalen vloerlamp, €97,50

Met deze stoere metalen vloerlamp mis je zeker geen licht. Door de open kap laat hij al het licht door, waardoor jouw zithoek beter verlicht wordt! Wij raden het aan om voor een gele lamp te gaan. Zo voorkom je dat het een felle lamp wordt, voor sfeer wil je dat juist vermijden!

 

683a61f38f78de13abfdc2beac0b2b5a64bf0eb6-2_1Lampenkap velvet, v.a. €20,95 (verschillende maten)

Een lampenvoet met kap geeft veel sfeer. Zet hem bijvoorbeeld op de vensterbank, in een nis of op een dressoir. Ze zijn in veel kleuren en materialen te krijgen. Voor elke uitstraling zit er wel eentje bij! Lampenkap velvet is een zachte lampenkap. Hij is te verkrijgen in de kleuren oker geel, antraciet, groen en roest.

 

PHOTO-2020-03-20-17-07-284. Meubels met een verhaal

Een meubelstuk dat kracht en een verhaal uitstraalt, brengt altijd een bepaalde sfeer met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete theekastje van je oma, of een oude koffer van je overgroot opa. Het geeft iets om over te vertellen en het brengt verhalen los.

In onze showroom hebben wij verschillende vintage kasten en panelen uit Indonesië en India. Deze meubels zijn gemaakt van gerecycled resthout van huisjes. Zo hebben ze allemaal een andere kleur. Veel kasten hebben verfresten wat de meubelstukken een echte eye-catcher maakt. Zoek je dus een uniek meubelstuk met verhaal? Dan zijn deze vintage meubels zeker een aanrader.

5. Accessoires

Last but not least.. Accessoires! Accessoires kunnen enorm veel sfeer brengen in huis. Het is dan ook een goedkopere oplossing om je zithoek knus te maken. Daarnaast zijn accessoires niet permanent en gemakkelijk af te wisselen! Denk aan waxinehouders, kussentjes op de bank, gevulde dienbladen en vazen met bloemen. Let op dat je niet te veel frutsels neerzet, en dat je de accessoires met elkaar afstemt. Zo behoud je de rustige uitstraling.

gl3408_1Antraciet glazen vaas, €12,95

Deze glazen vaas wordt niks voor niks veel verkocht. Ook wij zijn er enorm weg van! Tijdloos, met een luxe uitstraling, en staat goed met elke bloem! Hij is te verkrijgen in de kleuren antraciet, groen en oranje.


kh1795Ronde velvet kussen, €18,50

Sierkussens veranderen je interieur in een handomdraai. Ga voor verschillende groottes en stijlen om je bank op te fleuren. Heb je vooral stoere elementen in huis als staal en robuust hout? Voor een zachtere uitstraling neem je kussens met een fijn stofje, bijvoorbeeld deze ronde velvet kussen. Heerlijk aaibaar en ook nog eens in verschillende kleuren en prints te verkrijgen!

Opzoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan hier ons filmpje. Advies nodig? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op, of kom gezellig langs! Je vind ons te Zuiderzeestraatweg 220 in Oldebroek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s