De zomertijd: Klein uurtje, groot verschil!

’s Ochtends vroeg hoor je de vogeltjes fluiten, de eerste zonnige dagen van het jaar hebben zich ook ein-de-lijk laten zien en de lente is officieel begonnen! De hoogste tijd dat de wintertijd plaats maakt voor de zomertijd. Vergeet je niet de klok te verzetten?!

Voor- of achteruit?

Moet jij ook altijd twee keer nadenken of de klok nu voor- of achteruit gaat? Met deze handige tip vergeet je het echt nóóit meer! We verzetten de klok in het voorjaar namelijk vooruit.

Zomertijdse tips & feitjes

1 | Wanneer de klok in het Noordelijk halfrond een uur vooruit gaat, gaat de klok in het Zuidelijk halfrond een uur achteruit. Hierdoor kan het tijdsverschil met Australië of een land in Zuid-Amerika ineens twee uur extra zijn!
2 | Dat je je in de week na het verzetten van de klok wat van slag voelt is niet gek. Deze mini-jetlag kan je voorkomen door vooral niet te snoozen! Meteen opstaan activeert je energie sneller en zo heb je sneller het zomertijd ritme opgepakt.
3 | We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar eindelijk is het er dan: zonlicht! Laat het zonlicht ’s ochtends en in de middag vooral binnen. Zorg er in de avond voor dat het ook echt donker is. Dit helpt met het aanmaken van melatonine, wat ervoor zorgt dat je je overdag wakkerder en energieker voelt, en ’s nachts beter kan slapen!

Een klok in je interieur; goede investering of tijdsverspilling?

Onverwachts kijk je toch vaker op een klok als dat je zelf doorhebt. Je horloge, de magnetron, je mobiele telefoon, de wekker op je nachtkastje. Een klok kunnen we haast niet meer wegdenken in ons leven. Toch verbaas ik me over hoe weinig de klok terugkomt in het interieur. Wandklokken zijn er in overvloed; Romeinse cijfers, ronde, ovale, paarse of beton-look klokken.
Een klok in je interieur is dus niet alleen handig, het is ook een stijlvolle toevoeging in de kamer. Een wandklok komt het mooist tot zijn recht als de klok ruimte heeft. Prop hem dus vooral niet op dat ene lege plekje tussen 2 schilderijtjes in.

Zoals het klokje thuis tikt…

… tikt het nergens. Gelukkig zijn haast alle klokken geluidloos en merk je dus helemaal niks van dat getik! Ook zo enthousiast geworden van klokken? Wij stellen graag onze 3 favoriete klokken aan je voor.Groot, robuust en stoer, dat zijn de kenmerken van deze betonnen klok.  Het beton is niet zwaar, waardoor het item gemakkelijk is op te hangen aan iedere wand.  De sobere grijze kleur past daarnaast in vele verschillende interieurstijlen. Door zijn tijdloze uitstraling zal deze betonnen klok nooit gaan vervelen!

Dat klokken ook een decoratie stuk kunnen zijn bewijst deze buisklok wel! Ook zonder de tijd in de gaten te houden, raak je nooit uitgekeken op deze klok. De zwarte kleur geeft de klok een stoere uitstraling. Het is alsof het gemaakt is van een echte leiding. Het kraantje geeft nog eens een extra leuke touch aan dit buizenframe.

Dé trend van het moment: radarklokken!

De tandwielen in het midden draaien mee met het mechanisme van de klok. De klok heeft een speelse look van een ouderwetse zakhorloge. De Romeinse cijfers maken de klok helemaal af. Kan jij ook uren naar deze klok kijken?!


Jouw favoriete klok nog niet gevonden? Natuurlijk hebben wij nog veel meer klokken in ons assortiment. Via onze online webshop kan je alle klokken rustig bekijken. Of kom eens langs in onze winkel. De winkel is ingericht in verschillende sfeerhoeken waarin we alle verschillende stijlen aan je laten zien. Kijk je ogen uit in de gezellige ruimtes die van top tot teen zijn aangekleed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s