How to | Aanbrengen van behangcirkels

Gefeliciteerd met de aanschaf van jouw te gekke behangcirkel! Klaar om een boost aan je huis te geven met de behangcirkel? Dan is het van te voren handig om te weten hoe je jouw behangcirkel aanbrengt op de muur.

Allereerst is het belangrijk om te weten of jij een behangcirkel van Kek Amsterdam of Dutch Painted Memories bij ons hebt gekocht.

Behangcirkels van Kek Amsterdam

Aan de hand van jouw formaat behangcirkel ontvang je de behangcirkel met 3,4 of 5 behangbanen. Deze behangbanen zijn super gemakkelijk aan te brengen! Echt iedereen kan het, en succes verzekerd!

Ondergrond – ondergrond voorbereiding
Zorg ervoor dat de gewenste ondergrond droog, schoon, vlak en gelijkmatig absorberend is. Heb je nog een ander behang als ondergrond? Je kan de behangcirkels van Kek Amsterdam wel aanbrengen over bestaand behang heen, maar wij raden het je niet aan. Voor het mooiste resultaat is het beter om het bestaande behang eerst te verwijderen en te beginnen met een schone lei.

Plaatsen van de behangcirkel – lijm – behangen
De behangbanen zijn van tevoren al uitgesneden in de juiste vormen van de cirkel. Leg alle behangbanen op de grond in de juiste volgorde de afbeelding van de behangcirkel te controleren. Teken een klein lijntje met behulp van een waterpas op de muur om een ​​loodrechte eerste behangstrook te garanderen.

Breng de lijm (Ready & Roll voor vliesbehang) aan op de middelste behangstrook. Wanneer je 4 behangbanen hebt begin je met strook 2 of 3. Plaats de behangstrook op de muur. Het waterpas lijntje zorgt ervoor dat deze behangstrook dus gegarandeerd recht komt te hangen. Gebruik een behangspatel om eventuele luchtbellen te verwijderen. Plaats de andere behangbanen in de juiste volgorde op de muur.

Verwijder het overtollige lijm met een stukje keukenpapier. Dep het vervolgens goed droog.

Een ware eye-catcher heeft zich gevormd in jouw kamer. Tijd om te genieten van dit prachtig stukje muur!

Behangcirkels van Dutch Painted Memories

De behangcirkels van Dutch Painted Memories breng je aan op de muur met een verwerkingssjabloon. Uw behangcirkel wordt aangeleverd in een vierkant. Hierin zit de cirkel d.m.v een perforatielijn vast aan het sjabloon dat gebruikt kan worden voor de verwerking van de wand. Wij raden aan om voor de verwerking de cirkel controleren op eventuele fouten of gebreken. Er worden geen klachten na het aanbrengen van de behangcirkel op de muur geaccepteerd.

Ondergrond – ondergrond voorbereiding
De ondergrond moet droog, glad en gelijkmatig zuigend zijn. Bij behangcirkels met lichte kleurenondergronden kunnen oneffenheden in de ondergrond doorschijnen. Deze kleurverschillen dienen eerst geneutraliseerd te worden. Beslist niet op oud behang werken. Ruwe ondergronden, gaten en oneffenheden egaliseren.

Plaatsen van de behangcirkel – lijm – behangen
Laat het grote vel inclusief cirkel opgerold. Plaats de bovenkant hiervan, inclusief sjabloon, waterpas op de gewenste plek. Zet deze met minimaal 3 stuks schilderstape vast en laat de rol voorzichtig naar beneden uitrollen. Controleer of de wand waterpas zit en zet daarna de zijkanten en onderkant vast met minimaal 3 stuks schilderstape. Maak vervolgens alleen de bovenste helft van de cirkel voorzichtig los van het sjabloon. Plak de bovenkant van de cirkel vast aan de onderkant door middel van een stuk schilderstape en zorg dat de perforatielijn niet verder dan de helft van het sjabloon verwijderd wordt.

Breng de lijm gelijkmatig op de wand binnenin het vrijgekomen gedeelte van het cirkelsjabloon aan. De aanbevolen lijm is Perfax Roll-On. Strijk de lijm altijd van buiten naar binnen.

Maak het bovenste gedeelte van de cirkel los en breng deze op de voorgelijmde wand aan. Druk dit deel aan met een zachte doek om eventuele luchtbellen te verwijderen. Herhaal dit voor het onderste deel van de behangcirkel.

Verwijder het sjabloon. Verwijder eventuele lijmresten direct met een vochtige spons. Zorg ervoor dat je dit vervolgens goed droog dept!

De behangcirkel hangt. Tijd om te genieten van jouw nieuwe interieur! Wij zijn erg benieuwd naar jouw behangcirkel. Tag ons op instagram @dkwwoonvision!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s