How to | WoodWick geurkaarsen

Iedere vrouw heeft ooit wel eens in haar leven een heerlijke (en waarschijnlijk een tikkeltje te dure) geurkaars gekocht. Geurkaarsen lijken een steeds belangrijker onderdeel van ons interieur te worden, en dat is natuurlijk niet voor niets! Een brandende kaars zorgt voor meer sfeer in huis, en als deze daarnaast ook nog eens een lekkere geur door het huis verspreidt, zorgt dat voor nog meer gezelligheid. WoodWick geurkaarsen voegen daar nog eens een extra pluspuntje aan toe: ze maken het geluid van een knapperend haardvuur!

Bekijk de video om te zien en horen hoe de WoodWick kaarsen werken!

Benieuwd hoe je zo’n heerlijk brandend haardvuur creëert? Met onderstaande tips & tricks zorg je ervoor dat de WoodWick geurkaarsen op de juiste manier opbranden zodat je er alles uit haalt wat erin zit! Je wilt natuurlijk niet onnodig een kaars weggooien terwijl hij zeker nog een aantal branduren te gaan had…

Gebruik

 • Zorg ervoor dat je de WoodWick kaars altijd ten minste 2 uur laat branden. Voor de meest ideale geurverspreiding laat je de kaars 3 tot 4 uur branden.
 • Het is belangrijk dat de hele bovenkant van de kaars is gesmolten, voordat je de kaars uitblaast. Zo kan de kaars mooi geleidelijk opbranden en gaat deze niet tunnelen. Tunnelen houdt in dat de lont ‘kopje onder” gaat in de sojawas, en er een ring soja aan de rand van het glas blijft kleven.
 • Plaats de deksel pas weer op de kaars nadat de bovenkant van de sojawas is afgekoeld en gestold.
 • Zorg ervoor dat de houten lont altijd 0,5cm boven de soja uitsteekt. Dit zorgt voor een optimale verbranding, en dat betekend weer langer plezier van je kaars.
 • Als je de lont wilt trimmen, wacht dan tot de kaars volledig gestold is en tik zachtjes tegen de lont aan. Op deze manier breekt de lont af. Herhaal dit tot de gewenste lengte is bereikt. Vergeet daarna niet de restjes te verwijderen!

Tips

 • Het lontje van de WoodWick geurkaars model Ellipse hoeft niet getrimd te worden.
 • Het volledig vloeibaar worden van de bovenkant van de kaars heet poolen. Het is belangrijk dat de kaars gaat poolen. Gebeurt dit poolen niet helemaal correct? Dan gaat de kaars tunnelen (er blijft een randje soja tegen het glas aan kleven, en de lont gaat kopje onder).
 • Is je lont toch ‘kopje onder’ gegaan? Dit probleem los je eenvoudig op door met wat keukenpapier de vloeibare soja op te nemen, hierdoor zal de lont weer boven de was uitkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Let daarom altijd op of de kaars in zijn geheel poolt.
 • Gebruik de deksel van de kaars als onderzetter. Hiermee voorkom je dat de ondergrond te heet wordt en kan beschadigen.

Weetjes

 • WoodWick kaarsen zijn gemaakt uit ecologisch geteelde sojabonen/sojaboon olie, geheel milieubewust dus!
 • Met een WoodWick kaars zorg je voor 90% minder roetvorming
 • De WoodWick kaarsen branden lang, schoon en blijven koeler dan paraffinekaarsen
 • Ook zijn deze kaarsen sneller vloeibaar, hierdoor krijg je snellere geurafgifte die lang blijft hangen 
 • WoodWick kaarsen hebben een natuurlijke basis waardoor ze vaak geschikt zijn bij astma en allergieën
 • Uiteraard zijn deze kaarsen niet schadelijk voor de gezondheid
 • Geen chemische of synthetische toevoegingen aan deze WoodWick kaarsen

Soorten

Om zoveel mogelijk keus te bieden en om jouw favoriete geur in verschillende ruimtes te kunnen plaatsen zijn er een aantal verschillende afmetingen van de WoodWick kaarsen. Het is namelijk belangrijk dat je kiest voor het juiste formaat kaars. De woonkamer biedt de perfecte ruimte voor een wat grotere kaars in tegendeel van het toilet. Daar komt de kleinste variant WoodWick kaars ook prima in uit! Je kunt kiezen uit de volgende afmetingen:

 • Large: deze kaars heeft een afmeting van, 10cm breed 17,5cm hoog en bevat maar liefst 130 branduren.
 • Medium: deze kaars heeft een afmeting van, 10cm breed 11,5cm hoog en bevat 60 branduren.
 • Mini: deze kaars heeft een afmeting van, 7cm breed 8 cm hoog en bevat 20 branduren.
 • Ellipse kaars heeft een afmeting van, 19.5  cm lang en 11.5 cm breed en 9 cm hoog deze bevat 50 branduren.

Wil jij ook heerlijk wegdromen bij één van deze fantastische WoodWick kaarsen? Bestel snel jouw favoriete geur op onze online shop, of kom eens langs om te ruiken hoe heerlijk de geuren van WoodWick kaarsen in het écht zijn. Je kunt ons vinden aan de Zuiderzeestraatweg 220, 8096 CH te Oldebroek, DKW Woonvision.

Welke WoodWick geur is jouw favoriet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s