Top 5 | Onze favoriete Maison Berger geuren

De laatste jaren is de Maison Berger (of bij vele beter bekend onder de ‘oude’ naam Lampe Berger) brander steeds populairder geworden. En dat is ook niet zo gek want dit heerlijke geursysteem verspreidt niet alleen een heerlijke geur in huis, het haalt ook nare luchtjes uit huis.

Of je nu net vis hebt staan koken, een natte hond in huis hebt gehad, of net met de vieze was voorbij bent gelopen: Maison Berger zorgt er met zijn gepatenteerde brander voor dat nare luchtjes uit je kamer verdwijnen. Ideaal als je opeens beseft dat de visite met een halfuur op de stoep staat en je geen tijd hebt om nog even snel het hele huis schoon te maken. Zorg gewoon dat je alle troep die rondslingert even snel in de kasten gooit, zet je Maison Berger brander 20 minuutjes aan, en je huis is visite-proof!

Hoe het werkt? Het is eigenlijk een heel simpel systeem, we hebben een Youtube video gemaakt om het allemaal een beetje uit te leggen (zie hieronder), maar ik zal het ook nog even kort in tekst uitleggen.

Nadat de lont is volgezogen met de vloeistof (de eerste keer duurt dit zo’n halfuurtje) steek je de brander aan. Schrik niet van de hoge vlam, dit is helemaal normaal. Nadat je het steentje ongeveer 2 á 3 minuten hebt laten branden blaas je de vlam uit en doe je de beschermdop erop (dit is de grote dop met spleten). Let goed op dat je het steentje niet aanraakt want deze wordt heel erg heet. Nu laat je de brander zo’n 20 á 30 minuten aanstaan (afhankelijk van de grootte van de ruimte en hoe sterk de vieze luchtjes zijn), waarna je hem weer uitdoet met de dichte kleine dop. Dit laatste is heel belangrijk, vergeet je de afsluitdop erop te doen dan blijft de brander geuren en is je olie in no-time op, zonde dus! Na 20/30 minuten is de geur voldoende in de ruimte getrokken en zal het nog even lekker blijven hangen.

Het is een heerlijk syteem, en het leuke aan de Maison Berger lijn is dat er elk seizoen weer nieuwe geuren bijkomen. Leuk, maar ook lastig omdat het met zoveel keuze moeilijk kan zijn om een lekkere geur uit te kiezen. In onze winkel hebben we het complete assortiment Maison Berger geuren staan met testers om lekker te ruiken, maar online is dit natuurlijk wat lastiger. Om jullie hierbij een beetje te helpen hebben we hieronder onze 5 favoriete geuren voor jullie neergezet.

1. Maison Berger Precious Rosewood

Deze heerlijke geur is de best verkochte geur van dit moment bij ons in de winkel. Het is een warme geur, waardoor je zou denken dat hij meer geschikt is voor de winter. Maar doordat er ook hinten van citroen in zitten doet hij heel exotisch aan en is het een geur die ook in de zomer heel erg lekker is (net als in de herfst, lente.., nouja eigenlijk in elk seizoen).

2. Maison Berger Fresh Linen

Een klassieke geur. Als je van frisse geuren houdt dan is Fresh Linen zeker een geschikte geur voor jou. Perfect om je visite (of je man) het idee te geven dat je net de verse was hebt gehangen (zelfs als je de vieze was stiekem al een week hebt laten ophopen).

3. Maison Berger Forest Mist

Deze geur raad ik altijd aan wanneer iemand een Maison Berger geur als cadeau komt halen, maar niet goed weet waar die persoon van houdt. Volgens mij is er namelijk niemand die de geur Forest Mist niet lekker vindt. Het is een milde en natuurlijke geur, die je echt het frisse gevoel van buiten geeft. Een echte topper!

4. Maison Berger Orange Cinnamon

Nog zo’n klassieker uit de Maison Berger geuren collectie. Deze geur moet je eigenlijk elke winter in huis hebben. Door de combinatie van sinaassappel met kaneel is dit een heerlijke warme geur waar ik altijd een winters gevoel van krijg. Perfect met een lekker kopje warme chocomelk!

5. Maison Berger Oriental Comfort (Aroma collectie)

Dit is een relatief nieuwe geur van Lampe Berger uit de Aroma Therapy collectie. Voor deze collectie hebben ze 3 geuren samengesteld die alle drie een eigen aromatische werking hebben. Zo zorgt de geur Oriental Comfort ervoor dat je relaxed en ontspannen wordt. Perfect dus om even aan te zetten na een hectische werkdag… En bonuspunten, de geur ruikt ook nog eens heerlijk!

Dit was onze top 5 van de lekkerste Maison Berger geuren, wat is jouw favoriete geur?

Een gedachte over “Top 5 | Onze favoriete Maison Berger geuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s