Hoe krijg ik het vakantie gevoel in huis?

Blijf je deze vakantie lekker thuis of ben je net weer thuis en mis je het vakantie gevoel? Haal dan jouw vakantie gevoel in huis met deze tips. Inspiratie van plekken waar je bent geweest en de herinneringen die je hebt gemaakt. Zo krijg jij een vakantie gevoel het hele jaar door.

Kleuren maar!

Het gebruik van kleur kan je doen denken aan die ene speciefieke vakantie plek. Zo kan je met een frisse kleur groen buiten naar binnen brengen. Dit kan je interieur een zomerse touch geven. Neem bijvoorbeeld de kleur Camel van Pure and Original. Dit is een okergele frisse, en zonnige kleur! Een kleur op is een grote verandering, maar kan veel doen voor je interieur. Ga je liever voor iets subtiels? Kies dan voor een geel sierkussen in je bank.

Materiaal & accessoires

Net als kleur in huis, kan ook het gebruik van verschillende materialen je het vakantie gevoel helpen creëren. Kies bijvoorbeeld voor een volledig witte basis en gebruik materialen zoals rotan, hout, manden, een wandhanger van zeegras of palmbladen om een heerlijk strandgevoel te creëren. Zo ben je een beetje op Ibiza in je eigen woning! Kies voor een grote palmboom, een botanisch kussen of een wanddoek.

Maak het persoonlijk

Je kent het wel, op vakantie opzoek naar souvenirs! Erg leuk om mee te nemen als herinnering aan je vakantie. Maar.. nu moet het wel een leuk plekje in huis krijgen. Om toch de ruimte rustig te houden is het verstandig de souvenirs op één plek te concentreren. Gebruik bijvoorbeeld een mooie vitrinekast of een wandrek om jouw vakantiegevoel te presenteren. Ook foto’s maken een groot deel uit van een persoonlijk interieur. Zorg ervoor dat je foto’s niet overal neerzet maar op één plek centreert voor meer rust. Bijvoorbeeld op een mooi metalen wandplankje.

Zomerse geuren

Ook met geur kun je een vakantiegevoel oproepen. Misschien doet een bepaalde geur je herinneren aan een vakantiemoment. Heerlijk fris, juist zoet of de geur van de zee. Geur is goed in huis te krijgen door het gebruik van geurzakjes, geurkaarsen, de huisparfum van Lampe Berger of geurstokjes van Kolony. Een aantal geuren die hier goed voor zijn: exotic cocktail, ocean air of coconut splash.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s