Interieurstyling #1 | Sfeervolle woonkamer

We komen het vaak tegen, de “grote” meubelen zijn uitgezocht en passen mooi in je interieur. Maar dan… de styling! Ook daarbij kunnen wij helpen, we komen regelmatig bij mensen thuis om hun woonkamer/keuken met accessoires te stylen. In deze blog neem ik je mee met het stylen van een woning in Ugchelen. Een mooie vrijstaande woning in een bosrijke omgeving. Samen met de bewoners is er een afspraak gemaakt bij DKW Woonvision om accessoires en kleinmeubelen uit te zoeken. Vervolgens ging ik langs om de woonkamer te stylen.

Ik heb deze mensen kunnen helpen met de indeling, de kleuren en de styling van hun leefruimte. Zij hadden de bank en vitrine kast al uitgezocht bij DKW Woonvision. Dit gecombineerd met al bestaande meubelen zoals de rotan fauteuil. Na de verbouwing hebben zij ook een nieuwe haard in de ruimte gezet. Een donkere zwarte haard kan hard overkomen bij een witte wand. Daarom hebben we deze wand de groene kleur Belgium Wilderness gegeven uit de Pure&Original collectie. De kleur is toegepast in de Marrakech verf zodat er meerdere kleur schakkeringen zijn. Ondanks dat het een structuur muur is, komt het goed uit de verf!

Tip! Ondanks dat groen nu trendgevoelig is, blijft het een tijdloze kleur. Het versterkt de houten elementen in huis zoals de
bestaande houten vloer. Maak gebruik van planten om de groen kleur in huis te versterken, maar maak ook gebruik van andere kleuren als donker blauw of okergeel om voor een speels effecht!

De meubelen staan en de wanden zijn op kleur gebracht, tijd voor de styling! Bij DKW Woonvision hebben de bewoners aangegeven welke accessoires hun aanspreekt. Ook hebben we samen gekeken naar een salontafel en tv-meubel. Er is gekozen voor een industriele stijl met mango hout in combinatie met zwart metaal. De ronde salontafels staan speels bij de massiefe hoekbank en geeft een ruimtelijk effect.

Wereldbol – Potten

Boven de bank is een metalen wandrek geplaatst bestaande uit 3 ronde vakken. In combinatie met de kleur Belgium Wilderness hebben we gekozen voor donker blauwe vazen. Er is gekozen voor een donkergroen basis maar dan mogen de accessoires zeker ook een andere kleur zijn. Deze vazen zijn stoer en komen in de gehele kamer met regelmaat terug.

Het tv-meubel van mango hout met metalen poten staat prachtig naast de openhaard. De voorkeur voor elementen met zwart metaal was snel gemaakt in combinatie met de haard. Op het tv-meubel staat een setje accessoires met kunstbloemen. Het windlicht werkt op batterij en daarmee een sfeermaker in het geheel.

windlicht vaas vaas

Tip! Maak setjes van accessoires. Let daarbij om hoogte verschillen en gebruik van materiaal. In de ruimte geeft het rust om setjes te maken in plaats van losse accessoires door de hele kamer verspreid.

Naast de haard hebben we een groene draaifauteuil neergezet. Het combineren van meerdere tinten groen geeft sfeer in een ruimte. Vooral in nieuwbouw huizen kom je het steeds meer tegen. Geen hanglamp boven de salontafel. We kiezen bij de woonkamer voor vloerlampen om de ruimte te verlichten. Deze tripod lamp heeft een spot waarme je zelf beslist waar het licht heen schijnt.

Tip! Vaak hoor ik dat mensen “in de lamp kijken” en dit vervelend vinden. Zeer begrijpelijk, draai daarom de spot eens omhoog, schuin naar de wand/plafond. Vooral met een wit plafond zorgt de lamp ervoor dat de gehele ruimte wordt verlicht.

Als laatst is deze vintage kast geplaatst. Een stoere kast van metaal waar ook weer een groene tint in terug komt. Onderin de kast heb ik ronde wijnrekken geplaatst. Boven op de kast staat een setje van verschillende potjes en een kunstplant. Omdat hier geen licht schijnt is dit een goede oplossing!

Meer groen in huis? Bekijk dan onze blog: Groen, groener, groenst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s