Inspo | 5x gekleurde banken

Een gekleurde bank, durf jij het aan?

Het lijkt soms een hele heftige keuze. Je koopt een bank immers voor (hopelijk) heel wat jaren en dan lijkt een felle kleur misschien niet slim, want wat als je er snel op uitgekeken raakt? Toch kan een gekleurde bank, als je ervoor durft te gaan, jouw interieur een flinke boost geven. Het maakt een interieur vaak net iets spannender, vooral wanneer je het precies goed combineert. Bovendien is het dé perfecte manier om je eigen persoonlijke twist aan je interieur te geven, gegarandeerd dat jouw interieur eruit springt met een bank in een opvallende kleur!

Om jullie te overtuigen heb ik speciaal voor jullie mijn top 5 foto’s met gekleurde banken uitgezocht, welke is jouw favoriet?

Je ziet tegenwoordig zoveel cognac banken dat je het bijna geen opvallende kleur meer zouden noemen. Toch is een cognac bank nog steeds een behoorlijk gewaagde kleur in huis. Het fijne aan cognac is dat deze kleur heel veel warmte geeft aan je interieur. Zo kun je een heel strak interieur met veel wit en zwart in een keer gezellig en sfeervol maken door er een cognac kleurige bank aan toe te voegen.

Toegegeven, groen is niet de meest gewaagde kleur, maar toch kan een groene bank heel veel goeds doen voor je interieur. Groen is de perfecte kleur als je graag iets anders wilt dan een standaard grijze of zwarte bank, maar een hele gewaagde kleur toch net iets te heftig vind. Doordat groen een natuurlijke kleur is gaat deze mooi mee met veel verschillende tinten. Zo combineert groen perfect met antraciet, bruin en cognac, maar zelfs combi’s met geel en blauw kunnen enorm gaaf zijn. Met groen kun je heel veel kanten op én de kleur zal je niet snel vervelen!

Heb jij als je thuis bent behoefte aan rust en eenheid? Dan zou je misschien gauw neigen naar een basic kleur bank als grijs of taupe, maar toch zou ik je aanraden om eens over blauw na te denken. De kleur blauw staat namelijk bekend als een rustgevende kleur en het is bewezen dat je in een blauwe ruimte productiever bent. Bovendien is het ook nog eens een kleur die heel makkelijk combineert met verschillende tinten. Redenen genoeg dus om blauw serieus te overwegen als de nieuwe kleur voor jouw volgende bankstel…

Pink it is! Deze bank is echt wel heel erg gewaagd. Niet alleen de kleur is uniek, ook het model van deze bank is behoorlijk risky en anders. Doordat de bank losse elementen heeft kun je hier wel optimaal mee mixen & matchen. Bovendien heb je met deze bank echt een prachtig pronkstuk in huis, dit wordt gegarandeerd het pronkstuk van je woonkamer. Ben jij nou helemaal een gedurfde colour blocker? Kies dan voor elementen in verschillende kleuren en/of stoffen, zo weet je zeker dat jij een unieke én persoonlijke bank hebt!

Alsof alleen een gele bank nog niet heftig genoeg is, is deze hier gecombineerd met blauw. Als je mij van tevoren zou zeggen dat geel en blauw een perfecte match waren, dan had ik je toch even sceptisch aangekeken. Maar zoals je hier ziet doen deze kleuren het echt heel goed samen! Wees dus vooral niet te bang om verschillende kleuren te combineren, dit is juist de manier om mooie en unieke resultaten te krijgen!

Oké oké, de titel van dit stukje was de mooiste gekleurde banken, niet fauteuils. Toch vond ik dat dit prachtige rode fauteuiltje niet in dit rijtje mocht ontbreken, daarom heb ik hem nog toegevoegd als extra bonus.

Vind je het net iets te spannend vind om een heel bankstel in een opvallende kleur te nemen? Dan is het een mooie tussenweg om voor een klein fauteuiltje te gaan in een mooie kleur. Combineer het met wat gekleurde kussens op de bank en je hebt nog steeds een unieke en vrolijke uitstraling in huis. En mocht je de kleur dan toch zat zijn na een paar jaar dan doet het iets minder pijn om afscheid te nemen van een klein fauteuiltje, dan van je hele bank..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s