5 tips | Om jouw perfecte bank te vinden

Eén van de belangrijkste meubels in je woonkamer is de bank. Het neemt vaak het grootste gedeelte van de ruimte op en je wil er het liefst zo lang mogelijk plezier van hebben. Maarja, hoe maak je nou de juiste keuze voor die ene bank waar je het liefst de hele dag op wil liggen. Kleur, materiaal, afmetingen.. Allemaal specificaties waar je rekening mee houdt!

TIP 1: DENK PRAKTISCH
Voordat je begint te zoeken door de duizenden banken online, moet je je eerst goed bedenken wat je wil. En dan met name praktisch.. Wil je een bank die heel mooi staat bij je interieur of wil je juist een bank waar op geleefd mag worden door de kinderen? Hoeveel personen moeten er ’s avonds op passen? En last but not least, welke uitstraling wil je dat je bank oproept?

TIP 2: TOVER HET MEETLINT MAAR TEVOORSCHIJN
Meten is weten. Ook in het geval van een bank kopen! Je kunt door je enthousiasme een bank aanschaffen die achteraf niet mooi in de ruimte past. Voordat je naar de winkel gaat, is het altijd een goed idee om de ruimte op te meten waar de bank komt te staan. Op deze manier kun je in de winkel lekker gaan puzzelen met de afmetingen. Maak ook foto’s van de ruimte, dan heeft de interieurstylist ook een beeld van de ruimte en kan jou daardoor beter adviseren.

Bekijk deze stoere bank: https://bit.ly/31QfM5Q

TIP 3: ZOEK INSPIRATIE
Er zijn veel soorten stijlen en soorten banken. Op zo’n moment zie je door de bomen het bos niet meer. Het is dus goed om van te voren een beetje in je hoofd te hebben welke stijl je mooi vindt. Vind jij een stoere leren bank tof of juist een zachte velvet bank. Hier kom je achter door veel inspiratie op te zoeken op bijvoorbeeld Pinterest of Instagram. Verzamel alle plaatjes waarvan jij denkt ‘ja, hier zie ik mezelf wel op zitten…’, op een gegeven moment zul je vanzelf een stijl naar voor zien komen die jij blijkbaar erg leuk vindt.

TIP 4: VRIJHEID IN JE INTERIEUR
Ben jij een wispelturig type en verander je het liefst elke maand de indeling van je woonkamer? Dan is deze tip speciaal voor jou! Een grote hoekbank is natuurlijk heerlijk om na een lange dag op neer te ploffen. Maar het beperkt meteen je mogelijkheden als je kleiner oppervlak hebt. Kies daarom voor een 2-zitbank met een leuke 1-zit of een leuke poef. Met deze losse elementen kun jij je helemaal uitleven. ‘S avonds bij de visite fungeert de poef als zitplaats en zodra jij lekker met de benen in de lucht wil, kun je hem gebruiken als voetsteun. Doordat alle elementen niet erg groot en zwaar zijn, kun je lekker spelen met de indeling van je meubels.

Bekijk hier meerdere hockers en poefen: https://bit.ly/2XPtIds

TIP 5: LEER OF STOF
De keuze voor het materiaal van de bank is een persoonlijke overweging. Een bank moet passen in jouw thuissituatie; bij de mensen en eventueel de dieren die gebruik maken van je bank. Alle materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. De stoffen bank zorgt voor dat extra stukje comfort, terwijl vlekken en dierenharen een ramp kunnen zijn. Ook zijn de stoffen banken in werkelijk elk type en stijl verkrijgbaar. De lederen bank straalt meer luxe uit dan een stoffen bank. Leer gaat lang mee en is tijdloos. Dit materiaal heeft wel een aantal onderhoudsbeurten nodig om hem mooi te houden, terwijl je vlekken wel makkelijk kan verwijderen. Wil jij alle voordelen in één hebben? Dan raad ik je een bank aan van microleder. Dit is zacht, heeft een lederen uitstraling en onderhoudsvriendelijk. Om je een idee te geven van een microleder bank, heb ik hieronder een foto toegevoegd.

Bekijk mijn favoriete microleder bank: https://bit.ly/2ZsZvBN

Er zijn honderden verschillende modellen, kleuren en materialen. Het kan niet anders dan dat jouw droombank er tussen zit. Neem geen overhaast besluit en laat je lekker in de watten leggen bij meerdere meubelzaken. Probeer, probeer en probeer. Iedereen kan je van alles aanraden, maar uiteindelijk ben jij degene die na een lange dag op jouw eigen bank ploft! Kom je er echt niet zelf uit? Kom dan gerust een keertje proef zitten bij ons. Dat vinden wij gezellig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s