4 tips | Groen, groener, groenst

Groen is een kleur die je op veel verschillende manieren kan toepassen in je interieur. Denk hierbij aan een mooie olijfgroene muur, een zacht vloerkleed of hangplanten. Dit zijn kleine handelingen waardoor je meteen een andere look in je huis creëert, namelijk botanisch.

Wist je dat: de kleur groen kalmerend werkt en rust geeft? Het kan helend werken. Indien je je ogen ontspanning wil geven dan kan je naar de kleur groen gaan staren. Het versterkt het gezichtsvermogen. Daarom is werken in een groene ruimte ook heel goed want het heeft een heilzame en een activerende werking op lichaam en geest.

TIP 1: PLANTEN. VEEL PLANTEN.
Planten staan niet alleen erg leuk in je huis, maar wist je dat sommige planten niet alleen zorgen voor sfeer en zuurstof, maar ook een luchtzuiverende werking hebben? Dat betekent schonere én frissere lucht in huis. Je hebt veel verschillende soorten planten; je kunt kiezen voor hangplanten, muurplanten en staande planten. Het is leuk als je dit juist afwisselt, waardoor je diepte creëert in je eigen groene hoekje!

TIP 2: GROENE MEUBELS
Ja, deze tip spreekt een beetje voor zich. Maar veel mensen kiezen toch liever voor een neutralere kleur. Toch staat een out of the box kleur vaak erg gezellig in je huis. Je kunt kiezen voor een groene bank, maar als je dit toch te heftig vind kun je altijd kiezen voor een groene poefje of een groen bijzettafeltje.

TIP 3: HET ZIT ‘M IN DE KLEINE DINGEN
Een groot, groen meubel valt natuurlijk erg op in je interieur. Maar vaak zijn het juist de kleine dingen die het doen. Zoals een prachtig groen vaasje, lampje of kussen. En dan natuurlijk combineren maar!

TIP 4: GROEN SERVIES
Hé, groen servies? Dit gaat toch over interieur? Jazeker. Maar je mag servies gerust zien als een gedeelte van je interieur. In plaats van je servies altijd op te bergen in de kast, kun je het ook leuk neerzetten op je eettafel of keukenblad. Nu is je decoratie niet alleen een uitgave wat leuk is voor de ogen, maar ook nog eens bruikbaar en functioneel!

Interieur is fun. Er is dus geen goed of fout. Kies vooral iets wat jij leuk vindt en probeer dichtbij jezelf te blijven. Na deze tips hoop ik dat jij op nieuwe ideeën bent gekomen hoe jij je huis een botanische look kunt geven. Kom je er zelf niet uit? Of wil je een andere look, thema of kleur in je huis? Stuur ons dan een berichtje voor gratis interieuradvies. Tot de volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s