6 tips | Zo maak jij je huurhuis persoonlijk

Een huurhuis personaliseren is niet de makkelijkste klus om te klaren. Na een zoektocht heb je dan eindelijk je plekje gevonden en wil je beginnen met het stylen en decoreren van je woning. Totdat.. je huisbaas langskomt om je ideeën uit de weg te ruimen door middel van een contract met veel do’s and dont’s. Maar geen nood, ik deel graag een aantal tips om je huurhuis alsnog om te toveren tot jouw droompaleis.

“Kies vooral iets wat helemaal bij jou past en wees niet bang voor grote veranderingen in je huurhuis!”

TIP 1 – HET VLOERKLEED
Heb jij een huurhuis met een perfecte vloer? Dan heb je veel geluk! Maar helaas herkennen we het allemaal: het huurhuisje is prachtig, maar die vloer.. Je huurbaas koopt geen nieuwe vloer en jij hebt zelf ook een budget. De lifesaver in dit scenario is het vloerkleed! Met een vloerkleed sla je meteen 2 vliegen in 1 klap. Je bedekt je vloer en tevens creëer je meteen een warme sfeer. Een vloerkleed is er in veel stijlen, maten en materialen. Persoonlijk ben ik gek op Perzische vloerkleden. Deze kleden zijn al duizenden jaren inspirerend met een rijke verscheidenheid aan kleuren en patronen. Het nadeel van de kleden is vaak de hoge prijs. Gelukkig zijn er genoeg goedkopere alternatieven voor deze vloerkleden om toch dezelfde retro en vintage look in je huis te krijgen. Is dit niet jouw stijl? Dat kan. Kies vooral iets wat helemaal bij jou past! Er zijn genoeg leuke vloerkleden die neutraler zijn, maar wel een kleurtje en warmte kunnen toevoegen aan je woonkamer.

Shop hier: https://dkw.hypernode.io/karpet-liv-2

TIP 2 – WEG MET DIE SAAIE MUREN
In principe kun je alles verven, maar muren is toch zeker iets wat hoog op mijn prioriteitenlijstje staat in een nieuwe kamer. Zeker in een huurhuis zijn de muren vaak wat grauwer doordat de muren niet vaak geverfd zijn. Zelf vind ik het een leuke bezigheid om een middagje samen met een aantal vrienden of familie te gaan verven. Gelijk een leuke activiteit! Na zo’n middag voelt je huisje meteen iets meer als thuis. Ga een keer buiten je comfort zone en vermijd de naturel kleuren, vaak staat een uitgesproken kleur extra gezellig! Stel dat je huisbaas dit plan nu een slecht idee vindt, dan kun je er altijd voor kiezen om een aantal wandrekken op te hangen om daar vervolgens leuke kunstplanten en decoratie op te zetten. Zo vermijd je toch die saaie muren! Win-win situatie als je het mij vraagt.

Shop hier: https://bit.ly/2V7KR56

TIP 3: PERSONALISEER JE HUISJE
Het belangrijkste is je thuis voelen in je huis. Het luidt niet voor niets ‘home is where the heart is’. Om je thuis te voelen in een huis is het belangrijk dat je het personaliseert. Dit kun je doen op verschillende manieren. Vul al je fotolijstjes in je huis met persoonlijke foto’s die leuke herinneringen bij je oproepen. Vaak zijn dit van die klusjes die lang blijven liggen, waardoor je maandenlang tegen standaard winkel foto’s aan zit te kijken. Dus ga er een keertje goed voor zitten en print je leukste foto’s uit. Je kunt je huis ook personaliseren door het gebruik van gezellige kussens en kaarsjes. Kaarsjes worden vaak onderschat, zij zorgen voor veel gezelligheid tijdens de -iets teveel- koude winterdagen. En toch gaan ze vaak alleen aan op feestjes en visites. Probeer jezelf aan te wennen om ’s avonds een heerlijk geurende kaars aan te steken. Verwen jezelf hiermee!

Shop hier:https://bit.ly/2GVue48

TIP 4: BESPAAR JEZELF VEEL TILWERK
Heb jij een huurhuis voor een korte periode? Bespaar jezelf dan moeite met tillen en koop lichtgewicht meubels. Zo hoef je geen verhuisbedrijf of je halve vriendengroep in te schakelen. (Tenzij ze het aanbieden, dan zou ik lekker op de bank gaan zitten met een kopje koffie, haha) Houd met alles wat je koopt in gedachten: ‘kan ik dit weer gemakkelijk meenemen naar een volgende huis.’ Een inbouwkast is prachtig, maar het is niet verplaatsbaar. Kies daarom voor lichte tafels en iets kleinere kasten! Ik vind het persoonlijk ontzettend leuk om geen salontafel in de woonkamer te zetten maar gebruik te maken van hockers met een dienblad erop. Dit functioneert hetzelfde als een tafel en is stiekem een stuk sfeervoller!

TIP 5: GROENE VINGERS
Ik word dus heel blij van een paar prachtige planten of een bos fleurige bloemen in huis. Ze maken je huis zo levendig en fris! Vind je planten nou erg leuk, maar heb je totaal geen groene vingers? Koop dan een aantal vetplanten of cactussen. Deze planten hebben niet veel verzorging nodig en zo heb je toch wat groen in je huis. Als je het helemaal gemakkelijk wil aanpakken, raad ik je aan om kunstplanten en kunstbloemen aan te schaffen. Hier heb je geen omkijken meer naar!

Shop hier:https://bit.ly/2V5NpAL

TIP 6: WEES NIET TE BANG
Als laatste tip wil ik je meegeven om niet bang te zijn voor een aantal grotere veranderingen in je huurhuis. Jij moet er ook plezierig wonen! Vind jij het tof om je muur een gekke kleur te geven? Go for it. Wil jij iets ophangen, waarvoor je een gaatje in de muur moet boren? Gaten vul je zo weer op. Twijfel je heel erg? Dan kun je altijd een goed gesprek met je huisbaas aangaan. Het belangrijkste is dat jij je thuis voelt, ook in je huurhuis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s