5 tips | Creatief omgaan met een kleine woonkamer

Met een klein beetje creativiteit je huis optisch groter laten lijken? Dat is mogelijk! Hiervoor hoef je geen drastische maatregelen te nemen. Ook door wat kleine aanpassingen lijkt jouw woonkamer meteen een stukje ruimer. Fake it till you make it. Benieuwd hoe jij dit het beste aan kan pakken? Lees dan gerust eventjes verder. Ik deel graag mijn 5 essentiële tips met je.

TIP 1: KIES VOOR GROTE MEUBELS
Veel mensen zijn bang om in hun kleine ruimte, grote meubels te plaatsen. Terecht natuurlijk! Met een beetje logisch nadenkwerk bedenk jij je al snel dat de woonkamer binnen no-time volstaat. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. Juist door het plaatsen van een grote (hoek)bank creëer je een optische illusie van een grote ruimte. Als je kiest voor kleiner meubilair lijkt de ruimte al snel wat rommeliger, dus kleiner. Probeer juist te werken met echte statement meubels.

Think out of the box en kies juist voor statement meubels! Door kleur en de juiste decoratie bereik je al heel veel..”

TIP 2: GEBRUIK JE MUREN OPTIMAAL
Werk in kleine ruimten niet horizontaal maar verticaal. Op deze manier accentueer je de hoogte van de muren. Dit kun je op verschillende manieren doen: denk aan het ophangen van kunst, hiermee breng jij je eigen stijl in je huis. Je kunt er ook voor kiezen om planken en kastjes op te hangen. Meteen een ideale opbergplek en het gaat niet ten koste van het woonoppervlak. Wil jij je kamer helemaal groter laten lijken? Hang dat een grote spiegel op. Op deze manier lijkt je kamer twee keer zo groot.

Shop hier leuke wanddecoratie: https://bit.ly/2Vg8Cba

TIP 3: MULTIFUNCTIONELE MEUBELEN
Kies altijd voor multifunctionele meubelen. Ook al heb je een grote ruimte, zulke meubelen komen altijd van pas. Denk hierbij aan een uitschuifbare tafel, een slaapbank of een salontafel met opbergblokken erin. Je hebt ook van die handige tafels, waardoor je geen salontafel meer nodig hebt. Deze tafels schuif je deels onder je bank. Zie hieronder de foto van zo’n heerlijk tafeltje.

Shop dit tafeltje:https://bit.ly/2ZWBUup

TIP 4: LAAT HET ZWEVEN
Als je een ruimtelijk effect wil creëren raad ik je aan om meubels te kopen op iets hogere pootjes. Het zweef-effect! Door dit effect krijg je een transparante look in je huis. Dit kun je toepassen op zowel een bank als tafels en kasten. Ook zit er vaak een mooi open onderstel onder fauteuils.

Shop mooie fauteuils: https://bit.ly/2H35N3f

TIP 5: GROTE SCHOONMAAK
Een kleine woonkamer kan er al snel rommelig uitzien. En als het er rommelig uitziet, lijkt de woonkamer alleen maar kleiner. Probeer je woonkamer dus opgeruimd te houden. Berg je spullen op en houd zo nu en dan een kleine opruiming. Deze spullen hoeven natuurlijk niet te verdwijnen in de prullenbak: je kunt er altijd iemand anders blij mee maken!

Het is jouw woonkamer, dus maak er vooral iets van waar jij je thuis in voelt! Probeer je eigen stijl te vinden en toe te passen in de ruimtes. Het kan zijn dat je het erg moeilijk vindt om je eigen stijl te bepalen en je ruimte goed in te richten. In dat geval kun je meer informatie inwinnen op het internet en sociale contacten óf je vraagt interieuradvies aan bij een interieurstylist.

Een gedachte over “5 tips | Creatief omgaan met een kleine woonkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s